Huis voor democratie en rechtsstaat

Dag van de Architectuur: speciale rondleiding en stadswandeling

Zaterdag 18 juni 2022, 11:00 uur - 18:00 uur
Dag van de Architectuur

Zaterdag 18 juni is de Dag van de Architectuur. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Veel dorpen en steden stellen bijzondere gebouwen open en bieden een programma lezingen, debatten, tentoonstellingen, films en excursies. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling.

Vanuit ProDemos organiseren we deze dag twee speciale activiteiten:

  • Om 11.15 uur kun je mee met een speciale editie van de stadswandeling ‘Binnenhof van buiten’. Tijdens deze wandeling rondom het Binnenhof krijg je informatie over historie van de belangrijkste gebouwen en hun bestuurlijke functie. Deelnemen kan voor €5 per persoon. De wandeling start bij het Stadhuis.
  • Om 15.00 uur kun je deelnemen aan een rondleiding in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. Anders dan bij onze reguliere bezoeken aan de Tweede Kamer, wordt tijdens deze rondleiding dieper ingegaan op het gebouw en de renovatie. Deelnemen kan voor €6 per persoon. De rondleiding start voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1, Den Haag.

Voor deelname aan de activiteiten is reserveren verplicht. Kijk hiervoor in ons reserveringssysteem.

De Dag van de Architectuur is oorspronkelijk een initiatief van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag.