Huis voor democratie en rechtsstaat

Avondrondleiding Politieke Moorden

Donderdag 26 oktober 2017, 19:00 uur - 20:30 uur

Debatterende Kamerleden, ministers met dikke dossiers onder de arm en de premier in het Torentje: zo kent u het politieke centrum van Den Haag waarschijnlijk vooral. Maar wist u dat zich op en rond het Binnenhof ook minder fraaie momenten in de geschiedenis hebben afgespeeld? Ontdek verrassende verhalen over deze historische plek tijdens een avondrondleiding over politieke moord- en doodslag uit het verre en meer recente verleden.

Wie was Johan van Oldenbarnevelt eigenlijk en waarom werd hij geëxecuteerd op het Binnenhof? Hoe zat het ook weer met de gebroeders De Witt? En wat gebeurde er in Den Haag na de moord op LPF-leider Pim Fortuyn in 2002?

Als onderdeel van deze wandeling bezoekt u ook Museum de Gevangenpoort. Daar ziet u eeuwenoude cellen waar bijvoorbeeld Cornelis de Witt gevangen gehouden, verhoord en gemarteld werd.

Wilt u deze speciale rondleiding meemaken? Reserveer dan uw ticket via het online reserveringssysteem van ProDemos. Let op: er zijn slechts 2 rondleidingen met een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij!

Praktische informatie
Wanneer: donderdag 26 oktober 2017 en vrijdag 3 november 2017 (deze rondleiding is uitverkocht)
Aanvang: 19:00 uur
Duur van de rondleiding: 1,5 uur
Prijs: € 15,00 per persoon

De rondleiding begint voor de ingang van Museum de Gevangenpoort, Buitenhof 33 in Den Haag. Neem uw (geprinte) ticket mee. Later aansluiten is helaas niet mogelijk bij deze rondleiding.