Huis voor democratie en rechtsstaat

Actualiteitendebat: Terugblik gemeenteraads­verkiezingen

Woensdag 4 april 2018, 17:15 uur - 18:30 uur

Democratie in Debat is een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren we in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

21 maart gaat Nederland stemmen voor de gemeenteraad. Op 4 april staat tijdens het Actualiteitendebat de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen centraal. Hoe kan de uitslag geïnterpreteerd worden en wat zijn de bestuurlijke consequenties voor de gemeentepolitiek? Wordt de versplintering waar veel gemeenten zo bang voor zijn een feit en is die angst wel terecht?

Wim Voermans (hoogleraar Staats- en bestuursrecht), Tom de Bruijn (wethouder in Den Haag voor D66), Romana Abels (politiek redacteur Trouw) en Louise van Zetten (raadslid Haarlem, HvH) nemen deel aan het panel. Het debat staat onder leiding van Kees Boonman.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 4 april 2018, 17.15-18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Tickets:  U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.