Huis voor democratie en rechtsstaat

Actualiteitendebat ‘Weer een begrotingsoverschot: bulkt Nederland van het geld?’

Woensdag 2 oktober 2019, 17:15 uur - 18:30 uur

Voor de vijfde keer achter elkaar verwacht de regering een begrotingsoverschot. Dat is niet meer gebeurd sinds de jaren ’50. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd? Wat gebeurt er eigenlijk met die overschotten en wat merkt de burger van dit alles? Kom erachter tijdens het actualiteitendebat over deze merkwaardige herhaling van het begrotingsoverschot.

Tijdens het debat zijn er verschillende sprekers. Wimar Bolhuis, docent Economie aan de Universiteit Leiden, leidt het debat in. Namens het college van de Algemene Rekenkamer neemt Francine Giskes plaats in het panel, samen met Eerste Kamerleden Martin van Rooijen (50PLUS) en Joris Backer (D66). De moterator is Eva Kuit. Zij was jarenlang journalist op en rond het Binnenhof.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 2 oktober 2019, 17.15 – 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het Montesquieu Instituut

Ben je toch verhinderd? Geef het door aan het Montesquieu Instituut (debat@montesquieu-instituut.nl).

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, het Montesquieu Instituut, Filmhuis Den Haag en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren we in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.