Huis voor democratie en rechtsstaat

Actualiteitendebat: Politiek of militair strategisch? Nederlandse defensie in het Midden-Oosten

Woensdag 4 maart 2020, 17:15 uur - 18:30 uur

In het Actualiteitendebat van woensdag 4 maart zijn de huidige en eerdere Nederlandse krijgsmacht missies in het Midden-Oosten onderwerp van debat. Wie spelen een rol in de besluitvorming rondom militaire missies en welke invloed heeft het parlement daarop? Welke invalshoeken zijn te ontwaren in het politieke debat over de Nederlandse defensie-inzet? Dit zijn allemaal vragen waarover we met het panel van experts in gesprek zullen gaan.

Sprekers

Martijn Kitzen, universitair hoofddocent aan de Nederlandse Defensie academie, verzorgt de inleiding en is tevens panellid. Ook Midden-Oostenexpert en NRC-journalist Carolien Roelants neemt deel aan het panel, evenals André Bosman (Tweede Kamerlid voor de VVD) en Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid voor de SP). Moderator is Eva Kuit.

Praktische info

  • Wanneer: woensdag 4 maart 2020, 17.15 – 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 Den Haag
  • Toegang en Eten: Aanmelden kan via het aanmeldformulier, ook voor het aansluitend avondeten in Nieuwspoort

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.