Huis voor democratie en rechtsstaat

Actualiteitendebat: Diversiteit en inclusie op de kieslijst

Woensdag 7 oktober 2020, 17:15 uur - 18:30 uur
Foto door Luijt

Foto door Luijt

Diversiteit en inclusiviteit zijn thema’s die de laatste maanden nadrukkelijk aanwezig zijn in het maatschappelijke debat. Of er binnen politieke partijen ook voldoende aandacht is voor deze onderwerpen, is nog maar de vraag. Hoe wordt diversiteit bijvoorbeeld zichtbaar op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar? En welke stappen zetten politieke partijen concreet om inclusief te worden en dat ook te blijven? De politiek – de volksvertegenwoordiging – zou alle burgers moeten representeren, maar doet zij dat ook op dit gebied? In het Actualiteitendebat van woensdag 7 oktober staan deze vragen en thema’s centraal.

Sprekers

Sandew Hira (econoom en publicist) leidt het onderwerp in. Hij gaat daarna in gesprek met Devika Partiman (oprichter Stem op een Vrouw), Imane Nadif (GroenLinks-bestuurslid met de portefeuille Diversiteit, inclusie en externe relaties) en Wilma Kieskamp (Trouw). Marleen de Rooy (NOS) modereert het debat.

Naschrift: Devika Partiman en Imane Nadif waren verhinderd, hiervoor in de plaats nam Jerzy Soetekouw deel aan ons panel. 

Fysiek én online

Je kunt dit Actualiteitendebat fysiek bijwonen in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort of volgen via een livestream.

Praktische info

Wanneer: woensdag 7 oktober 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en online

Aanmelden

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Wanneer je je hiervoor aanmeldt ontvang je op de dag van het debat de link naar de livestream in je e-mail.

Er zijn ook plekken in de zaal. Wil je fysiek aanwezig zijn, vink dit dan aan. Je ontvangt uiterlijk 2 oktober bericht als je een plek toebedeeld hebt gekregen.

 

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café. Let op: i.v.m. de coronamaatregelen is de frequentie van de onderdelen van Democratie in Debat onregelmatig. Houd onze agenda in de gaten voor deze activiteiten.