Huis voor democratie en rechtsstaat

Actualiteitendebat: Corona en de EU

Woensdag 15 september 2021, 16:00 uur - 17:15 uur

Actualiteitendebat Corona en de EU

Nu de vaccinatiecampagne in heel Europa op stoom begint te komen, keert het openbare leven weer langzaamaan terug naar het ‘oude normaal’. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen anderhalf jaar, en lessen te trekken uit de Europese aanpak van de coronacrisis.

Hoe houden we binnen Europa de grenzen open en kunnen we veilig reizen blijven garanderen? Hoe zorgen we ervoor dat het coronapaspoort binnen al EU-lidstaten functioneert, zonder afbreuk te doen aan de privacy van de gebruiker en de soevereiniteit van nationale overheden? Wat kunnen we leren van de Europese vaccinatiecampagne? Is het gezamenlijk inkopen van vaccins opmaat naar meer samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg? En wat voor precedent schept het coronaherstelfonds voor de toekomst van het Europees monetair beleid?

Sprekers

Het panel voor het Actualiteitendebat op 15 september bestaat uit:

Het debat staat onder leiding van Stéphane Alonso.

Praktische informatie en aanmelden

  • Wanneer: Woensdag 15 september, van 17:15 uur tot 18:30 uur
  • Waar: Online livestream, aanmelden via het aanmeldformulier

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Je aanmelding dient als registratie en zorgt ervoor dat het Montesquieu Instituut je op de hoogte kan houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar je e-mailadres.

Indien de coronamaatregelen het toelaten is er een beperkt aantal plekken in de zaal. Wil je fysiek aanwezig zijn bij het evenement? Vink dit dan aan in het aanmeldformulier. Je ontvangt dan uiterlijk maandag 13 september bericht als je een plek toebedeeld hebt gekregen.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat; een samenwerking van ProDemos, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, en Filmhuis Den Haag.