Huis voor democratie en rechtsstaat

Debat: Onvrijwillig vertrokken – over afgetreden ministers en staatssecretarissen

Woensdag 7 november 2018, 17:15 uur - 18:30 uur

Integriteitskwesties, zoekgeraakte bonnetjes, conflicten binnen het kabinet, affaires. In de afgelopen decennia zijn ministers en staatssecretarissen om uiteenlopende oorzaken opgestapt of de laan uit gestuurd. Welke redenen zijn er om op te stappen? Wat is de rol van media en de publieke opinie? Het proefschrift van Anne Bos gaat in op deze en andere vragen rondom dit onderwerp.

Anne Bos, onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, zal de inleiding van het debat verzorgen. Zij neemt ook deel als panellid, samen met  Jan Schinkelshoek (communicatiestrateeg), Jan van Zijl (voormalig Tweede Kamerlid en voorzitter van de tijdelijke commissie CTSV) en Bram Peper (oud-minister van Binnenlandse Zaken PvdA).

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 7 november 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Toegang: Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Aanmelden is echter niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan dit graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. Na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Democratie in Debat

Logo Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.