Stelling Democratie in Debat: politieke partijen

13/03/2012 1:02 pm
Democratie in Debat

Politieke partijen zoeken hun rol binnen de moderne democratie. Traditionele partijen hebben geen trouwe aanhang meer en verliezen gestaag stemmen. Hoe kunnen de partijen hier het best op inspelen?

  • Politieke partijen moeten hun idealen duidelijker verwoorden om hun binding met geestverwanten te hervinden.
  • Het kiesstelsel moet worden aangepast: een districtenstelsel om regionale belangen meer ruimte te geven.
  • Radicale hervorming van onze democratie: via moderne media mensen betrekken bij het oplossen van problemen en het voorbereiden van beslissingen, in plaats van via de georganiseerde partijstructuren.

Wat vindt u?

Laat hier uw commentaar achter of discussieer mee tijdens Democratie in Debat op vrijdag 16 maart.

Lees ook het ProDemos Blog over dit onderwerp, met bijdragen van Kars Veling en Roos Wouters.

Reacties

prodemos

ik vind prodemos net een school je leert er veel op een erg saaie oninteractieve manier IK ZOU PRODEMOS NIET AAN BEVELEN
leerling
vrijdag 14 december 2012 9:23:08 am

Reageer

De Nacht van de Dictatuur 2014

Kader Abdolah (klein)

Het is vrijdagavond 12 september zeven uur ’s avonds.  De eerste mensen verzamelen zich voor de deur van ProDemos om een plekje te bemachtigen op de vierde verdieping voor de openingslezing van de Nacht van de Dictatuur.

Kader Abdolah zal straks de aftrap geven voor deze avond vol lezingen, films, tentoonstellingen en debatten. Naast ProDemos kunnen bezoekers in Den Haag ook terecht bij het Nutshuis, Museum de Gevangenpoort, het Humanity Huis en Atrium City Hall. Een kleine impressie van deze duistere Nacht.

Museumnacht bij ProDemos

Een vorstelijke avond bij ProDemos

Museumnacht - op de foto als koning (2)

Dit jaar was het thema van de Museumnacht Den Haag ‘Royaal’. Bij ProDemos kwamen  bezoekers op het Binnenhof oog in oog te staan met historische figuren, volgden ze een cursus hofdansen of etiquette en gingen ze op de foto als ware royals.

Een korte samenvatting van deze vorstelijke avond.